2022 HALI SAHA MALİYETİ


halı saha maliyeti, 2017 halı saha maliyeti, halı saha maliyetleri,


Halı saha maliyeti hesaplama
2022 yılı için halı saha maliyeti hakkında bilgileri size aktaracağız. Açık halı sahalar için fiyatlandırma yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus yapay çim seçimidir. Kapalı halı sahalar için ücretlendirme yapılırken fiyat artışının önemli sebebi sahanın üstünün kapanacağı malzemenin seçimidir. Çünkü kullanılacak çelik miktarı halısaha maliyetini etkilemektedir.

Futbolun çok sevilen bir spor dalı olduğu ülkemizde, aslında herkes birer futbolcudur. Çok küçük yaşlarda sokak aralarında oynanmaya başlanan futbol, yaş ilerledikçe eğer profesyonel olarak yapılmıyorsa, halı sahalara taşınır. Halı sahalar, amatör olarak kurulmuş 6 veya 7 kişilik takımlarla, 1 saat boyunca futbol oynanan açık veya kapalı tesislerdir. Mini futbol sahası olarak adlandırabileceğimiz halı sahalarda zemin, yapay çim kullanılarak inşa edilir. İstenilen ölçülerde inşa edilebilen halı sahalar aynı zamanda, gece ve gündüz kullanım için gerekli altyapıya da sahiptir.


Halı saha maliyeti pek çok özelliğe göre farklılık gösterse de öncelikle; sahanın üstünün açık veya kapalı olmasına göre değişkenlik gösterir. Üstü açık sahalar, topun dışarı kaçmaması için belli bir yükseklikte file ile kaplanır. Sahanın üstünün kapalı olması ise, hem kışın yapay çimlerin korunabilmesini, hem de bu aylarda da rahatlıkla spor yapılabilmesini sağlar. Kapalı halı sahalarda sahanın çevresi tamamen branda veya PVC, saç gibi malzemelerle kapalıdır, ancak içeriye soğuk, rüzgar ve yağmur geçirmez. Bir halı saha işletmecisinin amacı, yatırım yaptığı bir tesisi 12 ay işletmek olacağı için kapalı halı sahalar sıklıkla tercih edilmektedir. Halı saha maliyetini etkileyecek diğer özellikler; sahanın büyüklüğü, kullanılacak konstrüksiyon malzemesinin çeşidi, zemin, aydınlatma ve elektrik altyapısı ve eğer kapalı olacaksa kullanılacak kapatma malzemesinin çeşididir.

halı saha, halı saha görseli, halı saha yapımı, çatılı halı saha, kapalı halı saha,


Halı saha yapan firmamız, spor endüstrisi, spor ekipmanları, makine, halı ve kauçuk üretimi, inşaat ve taahüt işleri, kimya sanayi ve zemin döşeme sistemleri alanlarında Türkiye’nin tüm bölgeleri ile dünyanın 80 ülkesinde faaliyet gösteren, Aynı zamanda TSE; IAFF, ITF, FIFA ve ISO9001 gibi yerli ve yabancı pek çok kalite standart sertifikasına da sahip olan dev bir kuruluştur. Bizi bu başarıya ulaştıran ise; kurulduğumuz günden bugüne kullandığımız teknolojik altyapı, gelişmiş uzman kadro ve AR-GE çalışmalarına verdiğimiz büyük önemdir. Firmamız Çorlu’da ve bulunan fabrikamızda çim halı, kauçuk ve çelik konstrüksiyon, Bursa’da bulunan fabrikamızda ise granül üretimi yaparak, halı sahanın yanı sıra basketbol sahaları, kapalı spor salonları, tenis kortları ve tartan pistli atletizm sahalarını baştan sona inşa etmektedir. Halı saha inşatında bizi tercih etmeniz halinde, firmamız olarak size profesyonel bir ekiple, anahtar teslim hizmet sunacaktır.

Halı Saha Maliyeti


İstenilen ölçülerde inşa edilebilen halı sahalar çoğunlukla en ve boy ölçüleri; 20mt. x 40mt., 25mt. x 40mt. ve 25mt. x 45mt. olmak üzere 800 m2., 1000 m2. ve 1125 m2. ölçülerinde tercih edilir. Hangi ölçüleri tercih edeceğiniz, kullanılacak malzeme açısından da önem taşımaktadır. Halı sahanın ölçüleri belirlendikten sonra ekiplerimiz, halı saha zemin kontrolü yapar. Zemin kontrolünden amaçlanan; halı sahanın inşaası sırasında oluşabilecek çökmeleri hesaplamaktır. Daha sonra halı sahanın inşaasında kullanılacak konstrüksiyon malzemesinin seçimine sıra gelir. Çelik veya demir konstrüksiyon olabilecek bu malzemenin seçimi yapılırken halı sahanın bulunduğu bölgedeki doğa koşulları, taşıması gereken kar veya rüzgar yükü hesaplanacaktır. Hava koşullarının sert geçtiği bölgelerde maliyet düşünülmeden uygulanması gereken konstrüksiyon malzemesi kullanılmalıdır. Gece ve gündüz maçlarının yapıldığı halı sahalarda aydınlatmanın şiddeti, bir başka maliyet belirleyici unsurdur. Ayrıca elektrik panoları için gerekli tüm güvenlik önlemlerinin de alınması gereklidir. Kapalı halı sahalarda branda, PVC panel, saç veya fibroser ile saha çevresi kapatılır. Bu seçim yapılırken yine halı sahanın bulunduğu bölgenin dikkate alınması gereklidir. Soyunma odaları ve duş alanlarının büyüklüğü de halı saha maliyetini etkileyen unsurlardır.

Halı sahanın en önemli malzemesi ve maliyet faktörü; çim halıdır. Firmamızın üretimini yaptığı sentetik çim halılar, dekorasyon malzemesi ve spor malzemesi olarak iki şekilde üretilmektedir. Spor malzemesi olarak üretilen sentetik çimler ise; Duo Grass, Fibrile, Ultra Spine Grass, Advantage Grass ve Pro Grass olmak üzere kalitelerine göre çeşitlendirilmiştir. Bunlardan Pro Grass, profesyonel futbol sahası çimi olup, maliyeti de en yüksek olandır.

bitmiş halı saha, halı saha, tamamlanmış halı saha, halı saha projesi,


Ayrıca dilerseniz halı sahanın çevresine inşa edilecek kafeterya ve market alanı inşaatı için, ek bir maliyetle firmamızdan yardım alabilirsiniz. En iyisi için biz buradayız.

Bir önceki yazımız; HALI SAHA YAPIMI
Bir sonraki yazımız; HALI SAHA ÖLÇÜLERİ